Op deze pagina beantwoorden wij veel gestelde vragen. Staat jou vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier.

 


Wat doet het Virtuele Bureau? 

Het Virtuele Bureau is een Virtual Assistant services. Een Virtual Assistant, ook wel VA genoemd, is een professional die op afstand managers, CEO's of (zelfstandige) ondernemers ondersteunt. Het doel van een VA is om de ondernemer te ontzorgen zodat hij/zij niet langer bezig is met allerlei taken waar eigenlijk helemaal geen tijd voor is. VA’s helpen dus bij het groeien van een bedrijf.

De achtergrond van een VA is vaak secretarieel, organiserend, ondersteunend of administratief.  Ze zijn dus de perfecte ondersteuner voor zelfstandige ondernemers of managers.  E-mail correspondentie, het beantwoorden van Skype-telefoongesprekken, data entry en het bijwerken van websites zijn slechts enkele taken die je kunt doen als Virtual Assistant.


Hoe gaat het in zijn werk?

Als je overweegt om met een VA te werken, dan nemen we graag vrijblijvend (telefonisch of face2face) alle mogelijkheden met je door die passen bij jouw persoonlijke wensen en situatie. Welke taken gaat jouw VA uitvoeren, met welke online tools werk je en met wat voor soort persoon werk je graag samen? Op basis van jouw input maken we een voorstel op maat.

 

Ga je akkoord met ons voorstel? Dan zal er een vervolg afspraak gemaakt worden voor een opstartsessie. Daarin maken we goede afspraken over communicatie, beschikbaarheid, bereikbaarheid, het gebruik van online tools en de wijze waarop jullie kennis en informatie gaan delen. Na de opstartsessie gaat jouw VA vol energie voor je aan het werk. Je hoogstpersoonlijke VA werkt vanuit haar eigen huis en is daarom super flexibel inzetbaar, ook buiten 9-5!


Werk ik altijd met dezelfde Virtuele Assistent?

Ja! Je hebt een persoonlijke en vaste Virtuele Assistent. Je Virtuele Assistent is dus echt je eigen medewerker op afstand. Jullie gaan een langdurige samenwerking aan, die overigens van jouw kant per direct opzegbaar is. Ook werk je rechtstreeks met je VA, er is hier geen tussenkomst in van een derde persoon of partij.


Zit ik aan vast aan een contract?

Nee, op ieder moment is de samenwerking tussen jou en het Virtuele Bureau opzegbaar. Bij pakket afname geven we alleen geen restitutie.


Hoe zit het met privacy, geheimhouding en beveiliging van mijn (bedrijfs)gegevens?

Dit vinden wij een hele belangrijke vraag. Je gegevens worden alleen opgeslagen op jouw eigen bedrijfsserver of ons beveiligde online cloud, Nooit op de harde schijf van de Virtuele Assistent. Wil je hier meer over weten? Als je een mailt stuurt naar info@virtuelebureau.nl, sturen wij je het privacy protocol toe.


Is mijn Virtuele Assistent altijd bereikbaar?

Onze VA's werken standaard van maandag tot vrijdag tijdens kantooruren.  Wel kan je altijd taken doorgeven, ook buiten kantooruren, in het weekend, dag of nacht. Als je voor of na kantooruren taken indient, kan het soms zijn dat de taak pas de volgende dag opgepakt wordt. 


Welke diensten of taken kan mijn Virtuele Assistent niet?

Er zijn slechts een paar dingen die we niet doen. Denk aan juridische zaken, accounting of HR zaken. Dit zijn zeer gespecialiseerde rollen.
Uiteraard is het wel weggelegd voor je Virtuele Assistent om voor deze taken de juiste persoon voor jou te vinden.

 

Kan mijn virtuele assistent ook aankopen voor mij doen?
Ja! Je VA kan bestellingen plaatsen, betalingen doen en betalingen veilig plannen. We hanteren strikte regels om misbruik te voorkomen.


Hoe gaat het op afstand samenwerken in zijn werking?

De manier waarop onze opdrachtgevers met hun Virtuele Assistenten samenwerken, verschilt. Sommigen hebben een eigen ICT-infrastructuur of gebruiken online tools zoals Dropbox. Tijdens de inwerksessie, die deel uitmaakt van onze dienstverlening, maken we hier specifieke afspraken over. 


Kan ik privé taken ook aan mijn Virtuele Assistent overlaten?
Ook dit is geen probleem. Denk bijvoorbeeld aan cadeaus kopen, reisplanning en andere persoonlijke taken.


Is een Virtuele Assistent inhuren niet duur?
Een VA is vele malen goedkoper dan wanneer je zelf de werkzaamheden uitvoert. Daarbij komt dat de tijd die je ermee wint kunt besteden aan je klanten, hetgeen wat je veel meer oplevert dan de kosten van je VA. Er zijn namelijk geen loonkosten, geen kantoor kosten, geen kosten voor vervanging tijdens ziekte en misschien wel het belangrijkste, je betaalt alleen op basis van effectief gewerkte uren!